AFM

Er wordt vaak gezegd dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt voor de aanbieders van binaire opties, de brokers. Dit is echter niet helemaal waar. De AFM waarschuwt voor bepaalde praktijken die de brokers erop na houden en de manieren waarop klanten geworven worden. Vaak is dit niet eens de schuld van de brokers zelf, maar de websites die gebruikt worden om klanten te werven voor het platform. Toch zijn het geen waarschuwingen om in de wind te slaan. Waar wil de AFM u voor waarschuwen en hoe houdt u de risico’s zo klein mogelijk?

Bonussen en het maken van winst

De AFM waarschuwt de mensen voor de bonussen die aangeboden worden. Die waarschuwing vindt u overigens op deze website ook, want het mag niet de bonus zijn die u zal verleiden. De bonussen van 100% over een eerste storting zijn alleen interessant wanneer u van plan bent om veel te gaan handelen en wanneer u al veel ervaring heeft. De omzet eis ligt gemiddeld op dertig keer de waarde van de bonus en dit moet omgezet zijn binnen gemiddeld een maand tijd. De gemiddelde handelaar zal dit niet redden, dus die waarschuwing is terecht. Het maken van winst is ook een waarschuwing van de AFM. Zij stelt dat het maken van winst op binaire opties bijzonder moeilijk is, maar dat is een vreemde uitspraak van de autoriteit.

AFM controle

Het is namelijk zo dat de binaire opties de feitelijke markten als basis hebben. Het zijn afgeleiden van derivaten, aandelen, effecten en valutaparen, maar dan in een versimpelde vorm. U hoeft immers alleen maar in te zetten op een bepaalde koersbeweging en aangezien u op geen enkel moment iets in uw bezit hebt, is het risico kleiner, net als het gemiddelde bedrag dat u nodig hebt om meerdere opties te plaatsen. Het is dus nog maar de vraag of het maken van winst moeilijker is bij binaire opties, want de feiten lijken precies het tegendeel aan te wijzen.

De waarschuwingen van de AFM

De waarschuwing over de bonus is terecht. Het is dan ook zeker aan te raden om eerst naar de voorwaarden te kijken alvorens u een bonus accepteert. Dat geldt niet alleen bij de binaire opties, maar voor alle websites waar u een account aan kunt maken en vervolgens direct een cadeautje krijgt.