Basisbeginselen

Wanneer u wilt gaan beginnen met de handel in binaire opties, dan zal u een heel aantal begrippen tegenkomen waarvan u niet direct zal begrijpen wat er bedoeld wordt. Dat komt door het feit dat u de basisbeginselen van de binaire optiehandel nog niet kent. Maakt u zich vooral geen zorgen, de basis van de optiehandel is bijzonder eenvoudig en na het lezen van dit artikel zal u precies weten wat er bedoeld wordt met de handel in binaire opties.

binaire opties basis

Wat is een binaire optie en hoe werkt het?

U heeft ongetwijfeld een keer een beursgrafiek gezien. De aandelen of de effecten hebben een bepaalde waarde en die stijgen of dalen constant. Zij zijn ‘volatiel’ en dat geeft handelaren de mogelijkheid om er winst mee te maken. De binaire optiehandel is eenvoudiger dan deze beurzen. U ziet de grafieken en het enige waar u een uitspraak over hoeft te doen, is of de koers zal gaan stijgen of gaan dalen. U doet deze uitspraak over een bepaald tijdsbestek. Laten we zeggen dat u voorspelt dat de prijs van goud gestegen zal zijn over 15 minuten. U plaatst dan een call optie op goud met een looptijd van 15 minuten. Is na vijftien minuten de prijs van het goud hoger dan op het moment van het kopen van de binaire optie, dan heeft u de voorspelling goed gedaan en krijgt u uw geld met winst terug. Hebt u ingezet op een lagere prijs door middel van een put optie, dan verliest u de inzet die u geplaatst heeft.

Is dat alles?

Dit zijn de basisbeginselen van het handelen in binaire opties. Het is uiteraard niet alles, maar zolang u zich in het begin beperkt tot call en put opties, dan kunt u hiermee de rest van het handelen in opties gaan verkennen wanneer u er meer verstand van heeft. Wanneer u de basis onder de knie heeft, is het veel makkelijker om de rest van de wereld van de binaire opties te leren kennen. U kunt dan eens gaan kijken naar vervroegd verkopen, het uitbreiden van de looptijden, gecombineerde inzetten of wellicht het plaatsen van een range optie, waarbij de koers niet onder of boven een bepaald bedrag mag komen. Wanneer u eenmaal snapt hoe de opties precies werken en hoe u handelen kunt in binaire opties, zal de rest namelijk zo eenvoudig zijn als het maar kan.