Beleggingsbots en robots

Wanneer u gaat handelen in binaire opties, dan zal u opgevallen zijn dat er veel verschillende hulpmiddelen zijn waar u gebruik van kunt maken. Er zijn statistieken, live verslagen en veel nieuwsberichten waar u direct iets mee kunt, maar dat is veel werk. Daarom wordt er veel gewezen op de bots, ofwel robots, die u kunnen helpen bij het handelen in binaire opties. Zijn deze bots betrouwbaar en is het verstandig om gebruik te maken van beleggingsbots en robots bij het handelen in binaire opties?

beleggingsbots en robots

De bots en de handelaar

De bots worden veel aangeprezen op het internet omdat deze een beter inzicht zouden hebben in de optiehandel dan de handelaar zelf. Dat is niet helemaal waar. De bots kunnen alleen een inzet plaatsen aan de hand van de gegevens die zij verzamelen. Zij hebben inzicht in de signalen en de historiek van de koersen en berekenen de meest aannemelijke uitslag van het plaatsen van een optie. Dat betekent dat het menselijke aspect eruit is en dat u het handelen overlaat aan een robot.

Nu zijn daar twee problemen mee. De eerst is dat u zelf wilde handelen in binaire opties, dus waarom zou u het overlaten aan een robot? Het tweede probleem is een stukje groter. De meeste bots zijn gemaakt aan de hand van de wiskunde, maar de aandelenmarkten en de effectenbeurzen luisteren naar de wet van vraag en aanbod, en niet alleen maar naar wiskunde. De bot die het altijd goed heeft, die bestaat dan ook nog niet. Zou die wel bestaan, dan zouden de brokers van binaire opties er per direct mee ophouden, omdat zij dan structureel verlies zouden maken en dat kan geen enkel bedrijf lang volhouden. Kunt u het beste helemaal geen gebruikmaken van de bots?

Signalen gebruiken bij de opties

Het is niet direct af te raden de bots te gebruiken. Zij kunnen u voorzien van een prima indicatie waar u op zou moeten letten bij het handelen. Zij vertalen de vele signalen naar een advies en u kunt zelf besluiten of u dit advies op wilt volgen of niet. Het gebruiken van een bot die zelf de opties plaatst, is altijd af te raden bij de binaire optiehandel. U kunt er immers onmogelijk zeker van zijn dat de beleggingsbot in uw voordeel zal werken, het zijn niet meer dan enen en nullen die door iemand achter elkaar gezet zijn.