CySec voert nieuwe regelgevingen in rond binaire opties

CySecCySec wilt nieuwe regulaties opstellen voor binaire opties traden voor alle brokers die onder de CySec regulering vallen. Een van deze nieuwe regels is het verbieden van binaire opties die korter zijn dan 5 minuten. Dit zou voor veel beleggers een te riskante manier van beleggen zijn. De bedoeling is om beleggers te beschermen tegen volatiele omstandigheden waarin het beleggen meer een vorm van gokken aan het worden is. Binaire opties zouden dan een verlooptijd van minstens 5 minuten moeten hebben. Traden in binaire opties wordt verder ook gestandaardiseerd, hierin wordt aangeduid dat algoritmes voor de berekening van verlooptijden en waarden in de onderliggende markt aan de methodologie van CySEC moeten voldoen. Ook moeten binaire opties broker een bied en laatprijs tonen in plaats van een prijs te tonen.

CySEC geeft aan hiermee meer zorg te dragen aan de ethische normen van financiƫle beleggingen. Een andere belangrijke regulering is dat het mogelijk moet zijn voor beleggers om op elk gewenst moment de optie te sluiten voordat de expiratietijd van de optie heeft plaatsgevonden. In dit geval kun je al voor de automatische sluitingstijd van de binaire optie een optie sluiten mocht deze in winst of verlies zijn. De nieuwe regulering gaat van kracht vanaf 3 maart en zal doorgevoerd worden bij alle brokers die onder het toezicht van CySEC vallen.

Onder de huidige omstandigheden kunnen opties alleen gesloten worden op het moment dat de expiratietijd van de optie tot stand komt. Het is hierdoor moeilijk in te schatten of iemand winst of verlies zal maken met een binaire optie omdat er simpelweg geen controle over de optie meer is. Voornamelijk bij binaire opties met een verlooptijd van minder dan 5 minuten zijn meer gokken dan het speculeren over een koersdaling of stijging.

Onder de nieuwe regulering vallen ook aspecten van support onder. Sales personeel van een broker mag geen advies geven over klanten betreffende een koersprijs. Het personeel mag geen neppe namen meer opgeven en zijn verplicht hun echte namen te tonen wanneer ze in contact zijn met de klant. Verder wordt er vermeldt dat broker niet herhaaldelijk klanten mogen bellen en geen agressief taalgebruik mogen hanteren. Tevens mag er geen druk op de klant gelegd worden om een account aan te maken of een storting te verrichten.

Met deze nieuwe regulering zal het beleggen in binaire opties veiliger en vertrouwelijker zijn voor nieuwe klanten.

 

 

 

Leave a Reply