Kopen en verkopen

Het grootste nadeel van de aandelenbeurzen en de effectenmarkten is dat u als handelaar altijd gedwongen bent van kopen en verkopen. U koopt een aandeel dat u daadwerkelijk in bezit heeft en op het moment dat u er vanaf wilt, zal u het aandeel moeten verkopen. Maar wat als er geen koper is die het aandeel wil hebben? Dan zal u verlies maken dankzij de marktwerking en dat kan niet de bedoeling zijn. Bij de binaire opties werkt dit net even iets anders. Sterker nog, de vraag van kopen en verkopen zal u hier niet eens tegenkomen!

kopen en verkopen

Hoe werkt dit met binaire opties?

Wanneer u geld plaatst op een binaire optie, dan schaft u op geen enkel moment iets aan. U koopt niets, u plaatst alleen uw geld op een voorspelling over de onderliggende koerswaarde. Plaatst u geld op een binaire optie op goud, dan koopt u geen goud aan, u doet alleen een voorspelling over de richting van de koers van het goud. Er is dus geen sprake van kopen en verkopen. En wanneer u van de binaire optie af wilt, dan hoeft u alleen maar te wachten tot de looptijd verstreken is. U heeft immers een contract gesloten met de broker, waarin staat dat aan het einde van de looptijd bekeken wordt of uw optie met winst of verlies geëindigd is.

Dit heeft nog een bijzonder groot voordeel dat niet door iedereen even goed herkend wordt. Wanneer u een aandeel aan wilt schaffen in een groter bedrijf, dan zal u daar flink wat geld voor neer moeten leggen. Het risico is dus direct al groot omdat uw betaling aanzienlijk zal zijn. Dit probleem zal u niet tegenkomen bij het handelen in binaire opties. Er is namelijk geen vaste prijs, u bepaalt zelf hoeveel geld u in wilt zetten op de optie. Daarmee bepaalt u uw eigen risico en de grootte van de winst wanneer uw voorspelling kloppend blijkt.

Wat wil dit precies zeggen?

Dit betekent dat het handelen in binaire opties makkelijker is dan het handelen in aandelen of effecten. Omdat er geen sprake is van kopen en verkopen  bepaalt u zelf het risico en u heeft op geen enkel moment het probleem dat u iets verworven hebt dat u vervolgens niet meer kunt verkopen. Het is een kwestie van het plaatsen van geld op een koersverloop, en niet het kopen en verkopen van aandelen, effecten of valutaparen.