Speculeren met opties

Binaire opties zijn geen dingen die u aan kunt raken. Ze hebben zelf ook geen waarde en bestaan eigenlijk niet in de economie: Zij zijn een voorspelling op een bepaald koersverloop van een onderliggende activa, valutapaar, aandeel of effect. Het is namelijk speculeren in opties. Dat betekent dat de binaire optiehandel alles te maken heeft met de aandelenbeurzen en de effectenbeurzen. Hoe zit dit nou precies en waar moet u precies op letten wanneer u eens wilt gaan handelen in binaire opties?

Speculeren met opties

Binaire opties zijn een contract tussen u en de broker. U doet een voorspelling over het verloop van de koers en wanneer u gelijk krijgt, zal de broker uw inzet met winst terugbetalen. Hebt u het echter niet correct, dan zal de broker uw inzet behouden. De koers waarop u de optie kunt plaatsen, is afhankelijk van het aanbod dat de broker op het platform aanbiedt. Meestal zijn de meeste grote markten aanwezig bij de aanbieders, zoals de markten in Amerika, Amsterdam en natuurlijk de grote Aziatische markten. Daarbij komen de effecten en de valutaparen, maar vaak zijn er ook speciale dingen waar u opties op kunt plaatsen. Het zijn de beurzen en de aandelenmarkten die echter het meest gebruikt worden, en daarom worden deze ook het meest aangeboden.

Aangezien u inzet op het koersverloop, kunt u alleen handelen in binaire opties wanneer de markten geopend zijn. Wordt er niet gehandeld in aandelen of effecten, dan kunt u dus niet handelen in binaire opties, behalve de opties die geplaatst kunnen worden op alles behalve de beurzen en aandelenmarkten. Dat is goed om in de gaten te houden, want wanneer u in de weekenden wilt gaan handelen, zal u moeten letten op het aanbod van de broker. Doorgaans zijn de markten dan namelijk gesloten.

speculeren met opties

Wat is het voordeel van binaire opties?

Het voordeel van speculeren met opties tegenover de normale beurzen en aandelenmarkten is dat u nooit echt een aandeel of effect in uw bezit zal hebben. Dat is een groot voordeel, want het risico is op die manier vele malen kleiner: U blijft nooit zitten met iets dat niemand wil hebben. Daarnaast is er een ander groot voordeel: Een gemiddeld aandeel zal flink wat geld kosten. Een binaire optie is veel goedkoper en u bepaalt zelf hoeveel geld u op de optie wilt plaatsen. Bij de binaire opties bepaalt u in feite uw eigen risico. Omdat het handelen blijft met speculeren in opties is er geen garantie dat u per optie winst zult boeken. De kans is 50/50 dat u winst of verlies zult boeken.