Uitleg binaire opties

De handel in binaire opties is zeer populair en veel handelaren houden zich er tegenwoordig dagelijks mee bezig. Er gaan dagelijks honderdduizenden euro’s in om en de meeste platforms voor binaire optiehandel werken dagelijks aan nieuwe ontwikkelingen, betere inzichten en snellere mogelijkheden om in te zetten op de opties. Wanneer u nieuw bent in de optiehandel met binaire achtergrond, dan lijkt dit allemaal bijzonder spannend, maar wat is een binaire optie eigenlijk en hoe werkt het plaatsen van de optie op een gemiddeld platform?

Wat is een binaire optie?

Het woord ‘binair’ geeft al aan dat het hier gaat om een optie met twee mogelijkheden. De prijs van de optie kan stijgen en de prijs kan dalen. Dat is de basisoptie. De waarde van de optie wordt bepaald door een onderliggende waarde. Doorgaans zijn dit aandelen, effecten of een valutapaar. U plaatst uw geld op een koersverloop. Zet u in op stijgen, dan plaatst u een ‘call-optie’. Is de waarde van de optie aan het einde van de looptijd inderdaad hoger dan op het moment van inkopen, dan wint u. Is de waarde lager, dan gaat uw inzet verloren. Zet u in op een ‘put-optie’, dan gaat u ervan uit dat de prijs van de optie aan het einde van de looptijd lager zal zijn dan op het moment van plaatsen. Klopt dit, dan wint u gemiddeld 85% over uw inzet terug. Klopt het echter niet, dan gaat uw inzet verloren.

uitleg-binaire-opties

Looptijden en opties

De binaire optie draait allemaal om optie en looptijd. U kunt tegenwoordig ook inzetten op de vraag of de optie een bepaalde waarde zal overschrijden of niet, en er zijn zelfs andere manieren van het plaatsen van een optie. Ook bij deze opties draait alles om de looptijd. U kiest een bepaalde tijd voor de optie. Dat kan dertig seconden zijn, maar ook twee dagen. Bij de call en put opties geldt de waarde aan het einde van de looptijd. Wat er in de tussentijd gebeurt, is totaal niet relevant. Bij een Range-optie (het wel of niet overschrijden van een bepaalde waarde) gaat het om de hele periode tussen het aangaan van de optie en het einde van de looptijd.

U kunt een optie plaatsen op veel verschillende onderliggende waarden. Het is verstandig om de signalen in de gaten te houden zodat u een bepaalde beweging goed kunt voorspellen.