Wanneer kopen en verkopen?

Bij het handelen in valuta, aandelen en effecten is het altijd de vraag wanneer u moet overgaan tot een aankoop, en wanneer de beste tijd gekomen is om te verkopen. Dat zijn lastige vragen en de meeste handelaren zullen beamen dat u het in feite altijd verkeerd zal doen. Net iets langer wachten had meer winst opgeleverd, maar dat kon u van tevoren niet weten. Bij de binaire opties heeft u dat probleem niet, u hoeft immers geen aandelen of effecten te kopen of te verkopen, maar hier vindt u wel een ander probleem van een soortgelijke orde: Wanneer moet u een binaire optie kopen en hoe bepaalt u het beste de looptijd voor de optie?

kopen-en-verkopen

Wanneer kunt u het beste een optie kopen?

Wanneer is het beste moment om een optie te kopen? Technisch gezien is het beste moment om een binaire optie te kopen het moment dat een aandeel of effect op het absolute toppunt of dieptepunt staat. Op dat moment is de richting van de koers voorspellen namelijk een stuk makkelijker: De kans is aanzienlijk dat de koers een bepaalde richting op zal gaan. Kijkt u ook altijd naar het nieuws en de signalen die gegeven worden, vaak zijn vergaderingen, rampen en meevallers een direct aanjager van de beurzen. Daar kunt u dus goed gebruik van maken. Ook kunt u naar de geschiedenis van de koers kijken. Vaak is er een bepaald ritme te ontdekken. Dit biedt uiteraard geen garantie, maar geeft wel een indicatie over wat er zou kunnen gaan gebeuren.

Welke looptijd u het best kunt kiezen is een heel ander verhaal. De looptijd bepaalt wanneer de optie afloopt en daarmee bepaalt u de winst of het verlies. De kortere looptijden, zeg alles onder de vijf minuten, valt volgens de meeste handelaren onder gokken. Het is echter een goede manier om in te zetten op het moment dat er een sterke stijging is te zien op de beurzen: U kunt dan meerdere malen achter elkaar inzetten op die optie. Wanneer u een langere looptijd kiest, gaat u voor meer zeker speculeren. U kiest dan voor een bepaalde richting die binnen een uur of een dag behaald zou moeten zijn. Dit is een meer normale manier van handelen, maar past net wat minder goed bij de handel in binaire opties waar het voor veel handelaren om de snelheid gaat. Uw geld een dag lang op één optie zetten is daarbij niet direct de meest aantrekkelijke manier van handelen.