Wat zijn binaire opties? Definitie en uitleg

Een binaire optie is een soort optie waarvan de uitkomst enkel tweeledig kan zijn: stijging of daling. Vandaar ook de term ‘binair’ (betekent, tweeledig). Op deze twee uitkomsten kunt u geld inzetten. Voorspelt u de stijging of daling correct, dan ontvangt u vaak tussen de 70-90% rendement. Is de uitkomst niet gelijk aan uw voorspelling, bent u de inzet kwijt.

binaire opties

Winst maken met binaire opties, een goed rendement met de juiste strategie

Omdat het winst rendement lager is dan 100% zou het handelsplatform op termijn winst maken op uw inzetten. Echter, met bepaalde strategie├źn kunt u er voor zorgen dat u net als alle andere winstgevende handelaren gebruik maakt van een patroon dat ertoe leidt dat de meerderheid van uw voorspellingen winstgevend worden. Hierover leest u meer informatie binnen andere katernen van deze website.

Binaire opties hebben een vervaldatum

Binaire Opties zijn in geldmiddelen afgewikkelde Europese stijl opties, wat betekent dat ze enkel kunnen worden uitgeoefend op basis van vervaldatum. Elke optie heeft een handelstijdstip. Vlak voor dat tijdstip kunt u inzetten. Echter, de optie heeft reeds een historische trend, en die trend wordt zichtbaar gemaakt op het platform. U kunt dus gebruik maken van bepaalde voorkennis, en die voorkennis in uw voordeel uit laten werken. Het is in de meeste gevallen gunstiger om opties te plaatsen met een langere verlooptijd heeft. Binaire opties van minder dan 5 minuten zijn riskant vanwege de geringe beweging van de koersprijs in vijf minuten. Wanneer er een duidelijk up-trend aanwezig is bij een koersprijs is het beter om een Call optie te plaatsen van meer dan 10 minuten. Het rendement daalt weliswaar naar 70% maar de kans dat de winst er ook komt is stukken hoger.